Качество и Детайл

Стремим се да предложим продукти от най-високо качество като използваме висококачествени материали и не правим компромис с дървесината и времето за просушаване и обработка.

Изборът на материал е фундаментална част от процеса. Нашите селекционери имат око за детайлите и залагат на дъбов материал с по-фина структура и от бавно растящи гори. Изборът се прави дърво по дърво, тъй като височината, дебелината и възрастта на дървото също са от значение.

Естественото просушаване трае от 24 до 36 месеца. Тук, детайлното сортиране и търпението са равносилни на качество.

Отдаденост и гаранция

Семейството на РУМИ-МНД се състои от млади и амбициозни бъчвари, отдадени на идеята да запазят магията на дъба, като гарантират с внимателна изработка и доза любов за това, което правят.

„Работи това, което обичаш и няма да имаш нито един работен ден“.

Всеки един член на нашето семейство е преминал стриктно обучение преди да може да се нарече „бъчвар“. Майсторството се научава, но страстта идва отвътре, за това ние залагаме на екип от майстори, които имат страст да изработват качествени бъчви, за които да можем да гарантираме.

Галерия

Производствен процес

Дървесината има добри механични качества, добра термична изолация и придава на виното спесифичен цвят и аромат. Използваният материал за бъчви е правожил, с фини годишни пръстени, без чепове, беловина и пукнатини.

Детайлите са естествено просушени от 24-36 месеца.

В зависимост от термичната обработка бъчвите са подходящи за отлежаване на бели и червени вина, ракия, коняк и уиски.

Изложения и сертификати

През годините, Руми-МНД имахме удоволствието да участваме на редица изложения, много от които международни. С качество, внимание към детайлите и удоволствие от това, което вършим, успяхме да се наложим на международния пазар.

Руми-МНД притежава патент за производство на бъчви със запазената марка “Барелбокс”.

Печен дъбов чипс

Дъбовият чипс представлява частици, които се получават от подпродуктите използвани при производството на дъгите предназначени за изработването на дъбовите бъчви. Суровината е естествено изсушена в условията на околната среда в продължение на период от 24 до 36 месеца. В състава на този продукт преобладава вида (Quercus petraea – или наричан още “зимен дъб”).

Additional Photos

Видео